Öppen trädgård 2023

Söndagen den 16 juli arrangerar vi åter igen vår lokala trädgårdsvisning med namnet ”Öppen trädgård i Bodens kommun”. Som tidigare är det öppet att besöka de deltagande trädgårdarna mellan klockan 12.00-16.00. Ingen anmälan behövs, ALLA är varmt välkomna.

Vill du själv vill visa upp din trädgård kontakta någon i styrelsen. VÅGA! Vi vill se din passion, entusiasm, projekt – ogräs inget hinder!

Jenny Malmkvist Solskensvägen 32
Vår trädgård ligger i Sävast i anslutning till Lule älv.  Trädgården är 4 år gammal. Den består idag av flertalet perennrabatter, buskage, prydnadsträd, fruktträd, köksträdgård med trädgårdsland, orangeri och olika sittplatser och miljöer för både lek och samvaro.

Linda Lundborg Bondevägen 10
Vår trädgård har växt fram under 13 års tid där intresset för växterna mer handlar om att plantera det som vi tycker ser fint ut än den faktiska kunskapen om dem. Trädgården har blivit en förlängning av intresset för inredning och en pause i vardagen mellan jobb och aktiviteter. Det är en ganska stor tomt där vi skapat rum att kunna umgås i. Drömmar och idéer tar aldrig slut och nästa år hoppas vi ha ett växthus.

Kerstin Selberg Kyrkgatan 1
Det vi har att visa är blommor, fruktträd, trädgårdsland i pallkrage…
Allmänt bara en trädgård som vi jobbat med i 10 år för här fanns ingenting…finns lite mer projekt som vi vill göra, tid och ork får utvisa.
OBS svårt att parkera, förbjudet att stå på gatan, men det finns två infarter till huset där man kan stå – men välj helst promenad eller cykel!

Lena Jönsson Skjutbanevägen 1
Trädgård med gamla träd, perennarabatter, en del sten och ett växthus.

Catharina Liljeholm, Åkerby 14.
Välkommen till Mandygården, en Trädgård i blommande romantisk stil med vackert läge i Åkerby vid Luleälven. I trädgården finns pergola med rosa pelargoner, ett orangeri i gammaldags stil med mängder av Mårbacka pelargoner, ett tunnelväxthus, en hönsgård samt äldre byggnader. Trädgården har buskar, träd och perenner och sommarblommor som drivits upp på gården. Intill uteplatsen finns försäljning av kaffe kokat över öppen eld och nygräddade våfflor med sylt samt varmkorv med bröd. Ägg och hembakat matbröd, fårskinn finns till försäljning så långt det räcker. Intresseanmälan gällande ved och gårdens goda potatis kan göras.

Kjell Enquist, Tråggränd 7
Välkommen till Gårdstorp, en prunkande trädgård med flera temarum och ögongodis. Vanliga och en del ovanliga växter samsas i en spännande miljö. Här kan du strosa runt och låta sinnena få sitt.
Du kan även köpa handgjorda prydnader för trädgård och hem i glas och betong tillverkade på gården. Betalning med Swish.

Ingrid Harnesk Juntti & Håkan Juntti, Östra Lillgärdsvägen 4
Villaträdgård med genomtänkt återbruk.

Monica Mattsson Arkvägen 1
Har inga speciella samlarmanier – kanske vallmo och liljor, men har ännu inte så många sorter. Tycker om att återanvända saker jag hittar. Allt behöver inte vara nytt och helt lika. Det får bli som det blir. Brukar åberopa ”konstnärlig frihet” – sedan gör jag efter eget huvud. Kommer även ha en loppis, Bl.a barnkläder, cykel, konvektorelement, böcker, retroprylar m.m.

Lena Bondestad Floragatan 4
Frodig trädgård med mycket perenner, träd och buskar. Här får tusensköna, fingerborgsblommor och blåeld sprida sig friskt, medan gräsmattan trängs ut mer och mer. Brokbladig skogslönn, gulbladig druvfläder och rödbladig hassel är några av träden i kontrast till det gröna.
Växter kommer finnas till försäljning.

 

Meny