Öppen trädgård 2022 – hela 9 trädgårdar att välja mellan!

Söndagen den 17 juli arrangerar vi åter igen vår lokala trädgårdsvisning med namnet ”Öppen trädgård i Bodens kommun”. Som tidigare är det öppet att besöka de deltagande trädgårdarna mellan klockan 12.00-16.00. Ingen anmälan behövs, ALLA är varmt välkomna. Tänk på att hålla avstånd och är du sjuk så stanna hemma.

Vill du själv vill visa upp din trädgård kontakta någon i styrelsen. VÅGA! Vi vill se din passion, entusiasm, projekt – ogräs inget hinder! är:

Stig Holmberg, Läroverksgatan 21
Formgiven trädgård med tydliga gränser mellan rabatter, gräspartier och stenläggningar. Trädgårdens centrum är den stenbelagda terrassen med lusthus och angränsande damm. Växterna är klassiska med några undantag, bl.a. de japanska lönnarna, en valnöt och ett Tempelträd (Ginko). Tanken är att en vistelse i trädgården ska skapa harmoni – vara vackert för ögat och ge ro i själen.

Trädgården har genom åren presenterats i såväl tidskrifter som böcker. Sedan 2020 finns också en av världens nordligaste Unitehope Angel i trädgården.

Kjell Enquist, Tråggränd 7
Välkommen till Gårdstorp, en prunkande trädgård med flera temarum och ögongodis. Vanliga och en del ovanliga växter samsas i en spännande miljö. Här kan du strosa runt och låta sinnena få sitt. Du kan även köpa handgjorda prydnader för trädgård och hem i glas och betong tillverkade på gården. Betalning med Swish.

Killingholmens koloniträdgård.
Medlemmarna visar upp sina olika trädgårdar där ni kan strosa runt och njuta av variationen!

Monica Kolm-Sandström, Kuskvägen 5
Rufsig idéträdgård för biologisk mångfald, du kommer att få många handfasta tips på hur du kan öka mångfalden på lätta sätt både när det gäller boplatser för insekter och olika växter.
Du får även tillfälle att fylla i ett formulär där du själv kan kolla hur DU ligger till med mångfalden i din trädgård.
Lena Bondestad pratar om invasiva växter.

Catharina Liljeholm, Åkerby 14.
Välkommen till Mandygården, en Trädgård i blommande romantisk stil med vackert läge i Åkerby vid Luleälven. I trädgården finns pergola med rosa pelargoner, ett orangeri i gammaldags stil med mängder av Mårbacka pelargoner, ett tunnelväxthus, en hönsgård samt äldre byggnader. Trädgården har buskar, träd och perenner och sommarblommor som drivits upp på gården. Intill uteplatsen finns försäljning av kaffe kokat över öppen eld och nygräddade våfflor med sylt samt varmkorv med bröd. Ägg och hembakat matbröd finns till försäljning så långt det räcker. Intresseanmälan gällande ved och gårdens goda potatis kan göras.

Ida Lundmark Havsträsk
https://stromnasgarden.se/produkter/ – scrolla längst ned på sidan för att läsa om Idas odling
Odlar allehanda grönsaker på upphöjda bäddar med no dig metoden och en viss del täckodling. Det finns nu 20 bäddar och ett 140 kvm växthus.
Sallad finns att köpa
Samarbete med Strömnäsgården som bedriver ett regenerativt jordbruk med fjällkor, grönbeteskycklingar och ägg. Det finns en bytesbod och fikahörna! Läs mer Strömnäsgården

Matilda Eresjö & Johnny Klippmark, Slånvägen 7A
Terasser uppbyggda med sten. Fantastisk utsikt och överraskande baksida.

Bengt & Lena Lindbäck, Belenas trädgård. Parkgatan 4 
En liten stadsträdgård i två delar där gräsmattorna rationaliserades bort till förmån för perenner, kryddor och grönsaker som får växa lite huller om buller. Porlande vatten, doftande blommor och flera sittplatser bjuder in både människor och djur till en rogivande paus.
Försäljning till förmån för Barndiabetesfondens lokalförening Norrbotten.

Ingrid Harnesk Juntti & Håkan Juntti, Östra Lillgärdsvägen 4
Villaträdgård med genomtänkt återbruk.