Öppen trädgård 2018

finlands_vita_rosNu upprepar vi vår succédag för sjunde gången och här kommer det läggas upp inspirerande trädgårdar att besöka!

Söndagen den 29 juli arrangerar vi åter igen vår lokala trädgårdsvisning med namnet ”Öppen trädgård i Bodens kommun”. Som tidigare är det öppet att besöka de deltagande trädgårdarna mellan klockan 12.00-16.00. Ingen anmälan behövs, alla är varmt välkomna.

Följande trädgårdar är hittills öppna för besök den 29 juli kl 12.00-16.00:

 • Fred Gustafsson, Åkerby 59. Fikaförsäljning med kaffe, te och våfflor över öppen eld hos Chatarina, Åkerby 14, där det även finns möjlighet att köpa ägg från egna höns och ev. lite sticklingar.
 • ABF´s odlingslott, vänster sida mot Gammelbyn.
  Projektet TIA (Tidiga insatser för asylsökande) med samarbetspartners från bl.a. Länsstyrelsen, Bodens kommun, Sture Nordmark och ABF.  Projektet syftar till att stimulera, engagera asylsökande under asylprocessen. Med utbildning på lätt svenska om att odla här uppe i norr, utbyte av erfarenheter om olika metoder hur man odlar runt om i världen lär vi oss av varandra och får både meningsfullhet och en trevlig tid tillsammans. Projektet innehåller fiske, odling och bärplockning ute i den vackra norrländska naturen.         https://www.facebook.com/ABF.SVEA
 • Killingholmens kolonilottsområde
  Här hittar du stor variation på små fina trädgårdar, i ett typiskt charmigt kolonilottsområde.
 • Kjell Enquist, Tråggränd 7
  Japanskinspirerad trädgård med stor damm med stora koikarpar. Trädgårdsglaskonst.
 • Monica Mattsson, Arkvägen 1
  ”Min trädgård fyller 4 år i år. Har inga speciella samlarmanier – kanske vallmo och liljor, men har ännu inte så många sorter. Tycker om att återanvända saker jag hittar. Allt behöver inte vara nytt och helt lika. Det får bli som det blir. Brukar åberopa ”konstnärlig frihet” – sedan gör jag efter eget huvud. ?
  Välkomna”

Vill du också visa din trädgård i år? Det är INTE den ”perfekta” trädgården som vi vill se, utan att du har något som du tror kan inspirera, ge idéer, visa din passion! Det kan vara t.ex pioner, färgteman, grönsaksodlingar, ekologisk odling osv.
Anmäl dig till någon i styrelsen senast den 18/7, se sidan Kontakt.

I vår blogg kan du se foton från tidigare års ”Öppen trädgård”.

Meny