I år ett STORT "smörgåsbord" att välja mellan - hela 9 trädgårdar!

Söndagen den 17 juli arrangerar vi åter igen vår lokala trädgårdsvisning med namnet ”Öppen trädgård i Bodens kommun”. Som tidigare är det öppet att besöka de deltagande trädgårdarna mellan klockan 12.00-16.00. I år flera nya trädgårdar och fler än någonsin, vi inser att du inte hinner alla så det gäller att välja det DU är mest intresserad av!

Ingen anmälan behövs, ALLA är varmt välkomna. Tänk på att hålla avstånd och är du sjuk så stanna hemma.

Vill du själv vill visa upp din trädgård kontakta någon i styrelsen. VÅGA! Vi vill se din passion, entusiasm, projekt – ogräs inget hinder! är:

Stig Holmberg, Läroverksgatan 21
Formgiven trädgård med tydliga gränser mellan rabatter, gräspartier och stenläggningar. Trädgårdens centrum är den stenbelagda terrassen med lusthus och angränsande damm. Växterna är klassiska med några undantag, bl.a. de japanska lönnarna, en valnöt och ett Tempelträd (Ginko). Tanken är att en vistelse i trädgården ska skapa harmoni – vara vackert för ögat och ge ro i själen.
Trädgården har genom åren presenterats i såväl tidskrifter som böcker. Sedan 2020 finns också en av världens nordligaste Unitehope Angel i trädgården.

Kjell Enquist, Tråggränd 7
Välkommen till Gårdstorp, en prunkande trädgård med flera temarum och ögongodis. Vanliga och en del ovanliga växter samsas i en spännande miljö. Här kan du strosa runt och låta sinnena få sitt. Du kan även köpa handgjorda prydnader för trädgård och hem i glas och betong tillverkade på gården. Betalning med Swish.

Killingholmens koloniträdgård.
Medlemmarna visar upp sina olika trädgårdar där ni kan strosa runt och njuta av variationen!

Monica Kolm-Sandström, Kuskvägen 5
Rufsig idéträdgård för biologisk mångfald, du kommer att få många handfasta tips på hur du kan öka mångfalden på lätta sätt både när det gäller boplatser för insekter och olika växter.
Lena Bondestad pratar om invasiva växter.
Du får även tillfälle att fylla i ett formulär där du själv kan kolla hur DU ligger till med mångfalden i din trädgård

Catharina LiljeholmÅkerby 14.
Välkommen till Mandygården, en Trädgård i blommande romantisk stil med vackert läge i Åkerby vid Luleälven. I trädgården finns pergola med rosa pelargoner, ett orangeri i gammaldags stil med mängder av Mårbacka pelargoner, ett tunnelväxthus, en hönsgård samt äldre byggnader. Trädgården har buskar, träd och perenner och sommarblommor som drivits upp på gården. Intill uteplatsen finns försäljning av kaffe kokat över öppen eld och nygräddade våfflor med sylt samt varmkorv med bröd. Ägg och hembakat matbröd finns till försäljning så långt det räcker. Intresseanmälan gällande ved och gårdens goda potatis kan göras.

 

Ida Lundmark Havsträsk
Många av er hörde nog Ida prata om sina odlingar på vårt senaste årsmöte! https://stromnasgarden.se/produkter/ – scrolla längst ned på sidan för att läsa om Idas odling
Odlar allehanda grönsaker på upphöjda bäddar med no dig metoden och en viss del täckodling. Det finns nu 20 bäddar och ett 140 kvm växthus.
Sallad finns färdig att att köpa
Samarbete med Strömnäsgården som bedriver ett regenerativt jordbruk med fjällkor, grönbeteskycklingar och ägg. Det finns en bytesbod och fikahörna! Läs mer Strömnäsgården
Odlarj

Matilda Eresjö & Johnny KlippmarkSlånvägen 7A
Terasser uppbyggda med sten. Fantastisk utsikt och överraskande baksida.

Bengt & Lena Lindbäck, Belenas trädgård. Parkgatan 4 
En liten stadsträdgård i två delar där gräsmattorna rationaliserades bort till förmån för perenner, kryddor och grönsaker som får växa lite huller om buller. Porlande vatten, doftande blommor och flera sittplatser bjuder in både människor och djur till en rogivande paus.
Försäljning till förmån för Barndiabetesfondens lokalförening Norrbotten.

Ingrid Harnesk Juntti & Håkan Juntti, Östra Lillgärdsvägen 4
Villaträdgård med genomtänkt återbruk.

Vi planerar sen för våra vanliga aktiviteter
- Trädgårdsresa till Kalixtrakten för att titta på trädgårdar 13 augusti. 
- Växtauktion till hösten
- Höstmöte i november

De flesta har redan betalat sin medlemsavgift men om du inte gjort det och vill fortsätta att vara med i vårt blomstrande sällskap eller vill bli ny medlem så är det dags att betala nu. Avgiften är 100 kr och betalas in på vårt plusgiro 349461-4 eller via swish 123 320 64 97
.

Vi använder det digitala medlemskortet Cardskipper, som du alltid har med dig i telefonen via appen och får uppdateringar direkt när vi lägger ut ny information. Vill eller kan du absolut inte ha det så är du välkommen att hämta papperskort hos ordförande Monica eller så får du kortet på något av våra möten!
Bodens Trädgårdssällskap
070-69 154 26
Instagram
Unsubscribe    |    View this email in your browser